Πολιτική Απορρήτου

Τα Δικηγορικά Γραφεία ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ – ΛΙΑΣΚΟΣ (στο εξής “Γραφείο”, “Εμείς”) συστεγάζονται στην Αθήνα, επί της οδού Μπούσγου αριθ. 16 και διατηρούν Δικτυακό Τόπο (στο εξής “Ιστότοπος”, “Ιστοσελίδα”, “Site”, “Website”) στη διεύθυνση www.law-firm.gr.

Το Γραφείο, ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα και τα διαχειρίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κατανοήσετε ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε, πώς τα χρησιμοποιούμε, πώς τα προστατεύουμε, πώς τα μοιραζόμαστε και πώς μπορείτε να τα ελέγχετε. Με την πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας ή/και τη γνωστοποίηση σε εμάς προσωπικών δεδομένων δικών σας ή συνεργατών σας, στο πλαίσιο χειρισμού υποθέσεώς σας, συναινείτε στις πρακτικές που περιγράφονται στην παρούσα πολιτική απορρήτου.

Διαβάστε προσεκτικά τα ακόλουθα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου του Γραφείου (εφεξής “η Πολιτική“).

Για την αποφυγή αμφιβολιών, οι ακόλουθοι όροι θα έχουν την έννοια που τους αποδίδεται παρακάτω:

  • Υπηρεσίες“: οι νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχουμε
  • Προσωπικά δεδομένα“: οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσια ή σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες για την ταυτοποίηση, αναγνώριση ή εντοπισμό ενός υποκειμένου. Στα Προσωπικά Δεδομένα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία της εταιρείας σας, η διεύθυνση, η περιοχή, η χώρα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο τηλεφωνικός αριθμός και ο ΑΦΜ σας. Επισημαίνεται ότι στα προσωπικά δεδομένα δεν συμπεριλαμβάνουν πληροφορίες που έχουν ανωνυμοποιηθεί.
  • Cookies“: μικρά κομμάτια πληροφοριών που αποθηκεύονται από το πρόγραμμα περιήγησης στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας και μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε τον υπολογιστή σας κατά την περιήγησή σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μας.

1. Σε ποιον εφαρμόζεται αυτή η Πολιτική;

Αυτή η Πολιτική ισχύει για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που επισκέπτεται τον Διαδικτυακό μας Τόπο στη διεύθυνση www.law-firm.gr, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που χρησιμοποιούν την Ιστοσελίδα μας χωρίς να έχουν εγγραφεί, για το οποίο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) το Γραφείο συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά του δεδομένα ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων ή ως εκτελών την επεξεργασία.

Ενδεικτικά παρατίθενται οι κύριες κατηγορίες φυσικών προσώπων:

  • Οι πελάτες μας και οι υπάλληλοί τους.
  • Επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας.
  • Τρίτα Μέρη που επικοινωνούν μαζί μας.
  • Εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας.

2. Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε;

Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα που μάς παρέχετε άμεσα, προσωπικά δεδομένα που δημιουργούνται κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας και προσωπικά δεδομένα από τους εξωτερικούς μας συνεργάτες. Κατά την περιήγηση στον Ιστότοπο, δεν συλλέγονται προσωπικά δεδομένα που αποκαλύπτουν τη φυλετική ή εθνική καταγωγή, πολιτικές απόψεις, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις και οποιαδήποτε άλλα ευαίσθητα (τραπεζικά ή οικονομικά στοιχεία κλπ.) δεδομένα που καθορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων.

Προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε άμεσα

Μάς παρέχετε άμεσα στοιχεία επικοινωνίας και άλλα προσωπικά δεδομένα όταν αλληλεπιδράτε μαζί μας μέσω διαφόρων καναλιών, όπως ενδεικτικά, όταν πραγματοποιείτε τηλεφωνική κλήση, στέλνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπληρώνετε στοιχεία επίσκεψης ή φόρμα επικοινωνίας/εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας, υποβάλλετε αίτημα, συμμετέχετε σε τηλεδιάσκεψη, συμπληρώνετε έρευνα ικανοποίησης πελατών

Προσωπικά δεδομένα που δημιουργούνται στην ιστοσελίδα μας

Ορισμένα από τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να δημιουργούνται αυτόματα ενώ επισκέπτεστε τον ιστοσελίδα μας, όπως ενδεικτικά, η διεύθυνση IP της συσκευής σας, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε κλπ. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μας ενδέχεται να χρησιμοποιούν cookies ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες για τη συλλογή τέτοιων δεδομένων.

Προσωπικά δεδομένα που προέρχονται από τους συνεργάτες μας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να συλλέξουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από τους εξωτερικούς μας συνεργάτες, οι οποίοι ενδέχεται να συλλέξουν αυτά τα δεδομένα είτε απευθείας από εσάς, στο πλαίσιο της μεταξύ σας σχέσης, είτε από άλλους συνεργάτες σας.

Ζητούμε από εσάς να μην μοιράζεστε και να μην αποκαλύπτετε σε εμάς ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, πληροφορίες σχετικά με τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τις πολιτικές απόψεις, τη θρησκεία ή άλλες πεποιθήσεις, την υγεία, το ποινικό υπόβαθρο ή τη συμμετοχή σας σε συνδικαλιστικές οργανώσεις), εκτός αν είναι απαραίτητο για το χειρισμό της υποθέσεώς σας.

Συνδεδεμένες υπηρεσίες

Η Ιστοσελίδα ενδέχεται επίσης να συνδέεται με ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, τους οποίους διαχειρίζονται μη συνεργαζόμενες εταιρείες, και ενδέχεται να παρέχουν διαφημίσεις ή να προσφέρουν περιεχόμενο, λειτουργικότητα, παιχνίδια, ενημερωτικά δελτία, διαγωνισμούς ή εφαρμογές που αναπτύσσονται και διατηρούνται από μη συνδεδεμένες εταιρείες. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι συνδεδεμένοι ιστότοποι είναι εκτός πεδίου της παρούσας Πολιτικής και το Γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για τις πρακτικές Απορρήτου των μη συνδεδεμένων εταιρειών. Ως εκ τούτου μόλις εγκαταλείψετε την Ιστοσελίδα μας ή κάνετε κλικ σε μια διαφήμιση σας ενθαρρύνουμε να ελέγξετε την ισχύουσα Πολιτική Απορρήτου της άλλης υπηρεσίας.

 

3. Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Για τη μεταξύ μας επικοινωνία, το σχεδιασμό στρατηγικής, την ανταλλαγή υλικού (εγγράφων, φωτογραφιών, αποδεικτικών μέσων κλπ), και τον εν γένει χειρισμό και περαίωση υποθέσεώς σας που μάς έχετε αναθέσει. 
  • Για τη διαχείριση και τη βελτίωση των υπηρεσιών μας, τη διάγνωση τεχνικών προβλημάτων και ζητημάτων εμπειρίας χρήσης των επισκεπτών της Ιστοσελίδας.
  • Για την βελτίωση της αξιολόγησης που αφορά τις υπηρεσίες μας.
  • Για σκοπούς εξυπηρέτησης, πρόληψης απάτης και κατάχρησης ή άλλους σκοπούς σχετικούς με καθήκον μας για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας ή δικαίωμά μας για τη διασφάλιση των νομίμων συμφερόντων μας.
  • Για τη λειτουργία social exchange. Αν συνδέσετε έναν λογαριασμό υπηρεσίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την Ιστοσελίδα μας, ενδέχεται να μοιραστούμε το όνομα χρήστη, τη φωτογραφία και τα like σας, καθώς και τις δραστηριότητές και τα σχόλιά σας με άλλους χρήστες των Υπηρεσιών μας και με τους φίλους σας που σχετίζονται με την υπηρεσία μέσων κοινωνικής δικτύωσής σας. Ενδέχεται επίσης να μοιραστούμε τα ίδια προσωπικά δεδομένα με τον πάροχο υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης,
  • Ενδέχεται να χρησιμοποιούμε ανωνυμοποιημένα στοιχεία ή στοιχεία που δεν σας ταυτοποιούν, έστω και εμμέσως (π.χ. στατιστικές), για οποιονδήποτε σκοπό ή να τα κοινοποιούμε σε τρίτα μέρη.

4. Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Έχουμε λάβει τα κατάλληλα φυσικά και τεχνικά οργανωτικά μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ώστε να αποφευχθούν κάθε μορφής περιπτώσεις απώλειας, αυθαίρετης χρήσης, τροποποίησης ή/και καταστροφής. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε μηχανισμούς ελέγχου πρόσβασης για να επιτρέψουμε μόνο εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, κρυπτογραφικές τεχνολογίες και πρωτόκολλα για την εμπιστευτικότητα των προσωπικών δεδομένων και μηχανισμούς προστασίας για την αποφυγή επιθέσεων στο σύστημα.

Τα άτομα που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα για λογαριασμό μας έχουν μεταξύ άλλων καθήκον εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας, βάσει του Κώδικα Δικηγόρων, των κανόνων συμπεριφοράς και των κανόνων επαγγελματικής πρακτικής.

Όσον αφορά την περίοδο διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων, δεσμευόμαστε να τα διατηρήσουμε μόνο για το διάστημα που είναι απαραίτητο για την επίτευξη των σκοπών που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική και στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με την ισχύουσα Νομοθεσία προστασίας δεδομένων. Ωστόσο είναι πιθανό να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο για νομικούς, φορολογικούς ή άλλους λόγους, ή αν αυτό απαιτηθεί από τη Δημόσια Αρχή. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι τα περιττά δεδομένα διαγράφονται ή ανωνυμοποιούνται το συντομότερο δυνατόν.

 

5. Πώς μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Το Γραφείο δεν εμπορεύεται, μισθώνει ή εκμεταλλεύεται τα προσωπικά σας δεδομένα. Ενδέχεται να μοιραστούμε πληροφορίες που σας αφορούν με τους εξωτερικούς μας συνεργάτες, τους δικαστικούς επιμελητές, τις δημόσιες αρχές και υπηρεσίες (συλλογικά “τρίτα μέρη”), για οποιονδήποτε από τους σκοπούς που αναφέρονται σε αυτήν την Πολιτική.

Στην περίπτωση που κάποιος τρίτος επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα ως εκτελών την επεξεργασία για λογαριασμό μας και, ως εκ τούτου ενεργεί κατόπιν αιτήματος μας και σύμφωνα με τις οδηγίες μας, συνάπτουμε αμφίδρομη συμφωνία εχεμύθειας και επεξεργασίας δεδομένων με τρίτους, η οποία πληροί τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις που ορίζονται στην κείμενη Νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.

Επιπλέον είναι πιθανόν να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας στις εθνικές αρχές, αν μάς ζητηθεί και εφόσον επιτρέπεται από την ισχύουσα Νομοθεσία, για λόγους ασφαλείας ή δημοσίου συμφέροντος

 

6. Πώς μπορείτε να ελέγχετε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Έχετε το δικαίωμα να ελέγχετε την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένα με τους παρακάτω τρόπους:

  • Έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε για το είδος των προσωπικών σας δεδομένων που διατηρούμε.
  • Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να διορθώσουμε, να συμπληρώσουμε, να διαγράψουμε ή να αποκλείσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, εάν είναι λανθασμένα, ελλιπή ή υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά παράβαση οποιωνδήποτε νόμιμων διατάξεων. Εάν επιλέξετε να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε μερικά από αυτά στο βαθμό που απαιτείται για τον χειρισμό της υποθέσεώς σας, την αρτιότητα του φακέλου, την πρόληψη απάτης και κατάχρησης ή/και συμμόρφωσης με νομικές ή φορολογικές απαιτήσεις όπως επιβάλλονται από την κείμενη Νομοθεσία ή τη Δημόσια Αρχή.
  • Έχετε επίσης το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Θα ενεργήσουμε για την διακοπή της επεξεργασίας με βάση τις απαιτήσεις της Νομοθεσίας. Θα συνεχίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχουν βάσιμοι και επιτακτικοί λόγοι που υπερκαλύπτουν τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας ή που σχετίζονται με την άσκηση ή τεκμηρίωση μιας νομικής ενέργειας.

7. Οι επαφές μας και η διαδικασία παραπόνων

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με αυτή την Πολιτική ή αν θέλετε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας για τον έλεγχο και την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων ή αν πιστεύετε ότι παραβιάσαμε αυτήν την Πολιτική ή οποιαδήποτε ισχύουσα Νομοθεσία σχετική με την προστασία δεδομένων, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση contact@law-firm.gr. Παρακαλούμε να μας παράσχετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το αίτημά σας καθώς και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία. Θα διερευνήσουμε το ζήτημα και θα καθορίσουμε τα βήματα που απαιτούνται για την κατάλληλη επίλυση του θέματος. Πιθανόν να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ζητήσουμε πρόσθετες πληροφορίες ή/και να σας ενημερώσουμε για το αποτέλεσμα της έρευνας.

Αν παρόλα αυτά δεν σας παρέχουμε αρκετές πληροφορίες, ή δεν ανταποκριθήκαμε επαρκώς στο αίτημά σας, ή θεωρείτε ότι τυχόν παραβιάζονται δικαιώματα σας από τις πρακτικές της Εταιρείας, έχετε δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Λεωφ.Κηφισίας 1, Αθήνα 115 23, τηλ. 2106475600 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dpa.gr.

 

8. Εφαρμοστέο Δίκαιο / Παρέκταση Αρμοδιότητας

Η παρούσα Σύμβαση διέπεται από τη νομοθεσία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για όλες τις διαφορές, διενέξεις και διαφωνίες μεταξύ των συμβαλλομένων, οι οποίες προκύπτουν από ή αφορούν στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου αρμόδια ορίζονται τα Δικαστήρια των Αθηνών.

 

9. Αλλαγές στην παρούσα πολιτική

Η παρούσα Πολιτική ισχύει από 23 Ιουνίου 2021 και μπορεί να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή, για να συμμορφώνεται με την εκάστοτε Νομοθεσία. Σε περίπτωση αναθεώρησης αυτής της πολιτικής, το Γραφείο θα δημοσιεύσει τις αλλαγές στην παρούσα και η νέα Πολιτική Απορρήτου θα ισχύει από την δημοσίευσή της. Σας συνιστούμε να ελέγχετε περιοδικά την παρούσα ιστοσελίδα για να ενημερώνεστε για την ισχύουσα Πολιτική Απορρήτου.